Aquadetrim dětské recenze

Léčba

Léčivou látkou léčiva je cholekalciferol (vitamin D3) - regulátor metabolismu vápníku a fosfátů. Syntetický colecalciferol je identický s endogenním, který se v těle vytváří pod vlivem slunečního záření. Colecalciferol má výraznější fyziologickou aktivitu ve srovnání s ergokalciferolem (vitamin D2). Pod vlivem léku se metabolismus vápníku a fosfátů v lidském těle normalizuje. To přispívá ke správné tvorbě kostního skeletu ak zachování struktury kostní tkáně. Lék má výrazný antachachitický účinek. Colecalciferol podporuje intenzivnější adsorpci vápníku a fosfátů v distálním tenkém střevě zvyšováním propustnosti buněčných a mitochondriálních membrán střevního epitelu. Podporuje přechod přes membránu dvojmocných iontů, včetně vápníku. Zlepšuje reabsorpci fosfátů během glomerulární filtrace. Usnadňuje zachycení vápníku a fosfátu kostní tkání, reguluje distribuci těchto iontů v krevní plazmě, měkkých tkáních a kostech.

Kromě toho, bez colecalciferolu není možné plné fungování příštítných tělísek. Ovlivněním produkce lymfokinů se léčivo podílí na tvorbě nespecifické imunity. Colecalciferol se podílí na syntéze kyseliny adenosintrifosforečné.
Normalizace obsahu iontů vápníku v krvi udržuje normální tón kosterních svalů, reguluje funkci srdce. Vitamin D3 podporuje nervové impulsy, ovlivňuje koagulaci krve.
S hypovitaminózou D a nedostatkem vápníku se mohou vyvinout nemoci jako křivice a osteoporóza. Obzvláště citlivé na ně jsou malé děti v období intenzivního růstu a ženy v postmenopauzálním období, což je způsobeno hormonálními změnami v těle. Těhotné ženy s příznaky nedostatku cholekalciferolu zažívají příznaky tetany.
Aquadetrim - vodný roztok cholekalciferolu - je ve srovnání s olejovými roztoky lépe adsorbován a má vyšší biologickou dostupnost. Kromě toho vodný roztok nevyžaduje přítomnost žluči pro absorpci do krve, což je důležitý faktor pro předčasně narozené děti s nezralým trávicím systémem..

Plusy: prevence křivice
Nevýhody: nebezpečí předávkování

Chtěl bych napsat o AquaDetrimu, který lékaři tak intenzivně předepisují pro malé děti! Každý ví, že vitamin D je prevencí křivice, ale ne každý ví, že jeho přebytek je ještě nebezpečnější než nedostatek.!

Když jsem porodila dítě, všichni lékaři nás začali intenzivně radit, abychom si vzali vitamín D! Navíc, z nějakého důvodu si nikdo nemyslel, že léto bylo horké a dítě bylo kojeno! Faktem je, že všechny směsi v současné době obsahují vitamin D, zejména 1000 ml směsi obsahuje profylaktickou denní dávku! A k udržení požadované hladiny vitamínu D v krevní plazmě stačí dvouhodinová expozice slunečnímu záření na kůži obličeje a rukou týdně! To vše jsem se naučil z programů a knih Dr. Komarovského E.O. Čekali jsme tedy na předávkování nejméně dvakrát!
Přišel podzim a pediatr nás znovu nadával, že jsme nepili vitamín D, a řekl, že bychom měli začít naléhavě! Protože nepijeme 1000 ml denně a je málo slunce, začal jsem dávat každý druhý den (i když doktor každý den řekl, že se kapka po kapce!). A jak změnit dítě! Stal jsem se nervózní, vzrušující, nejedl jsem, četl jsem příznaky předávkování, jsou! Dočasně nedala, dítě se uklidnilo. I když dávám 1 kapku 2krát týdně, všechno je v pořádku, ale bude to vidět. Chci varovat všechny maminky na IV, buďte opatrní! Pečlivě vyberte dávku s ohledem na obsah směsi a počet slunečných dnů! Nebuď nemocný!

Nevýhody: způsobil alergickou reakci. způsobuje tvorbu plynu, mnoho vedlejších účinků, riziko předávkování, problém s dávkovačem

Pediatrové v naší oblasti předepisují tento vitamin všem dětem a také nám. Po dlouhém přečtení anotace byla lahvička s vitamínem, dokud neurolog neurčil také, a v dávce dvakrát větší než pediatr. Nebyl na výběr, musel jsem to zkusit. Za prvé, tyto nešťastné dvě kapky nemohly být změřeny, třikrát pokazily vodu ve směsi. Vzal jsem si to pouze samostatně pomocí pipety. Do večera začal žaludek dítěte válku, dítě plakalo a zasténalo bolestí. A ráno jeho rukavice a líce pokryté kůrou, jako brusný papír. Příjem se zastavil.

Nevýhody: způsobil alergickou reakci. mnoho vedlejších účinků, drahé, riziko předávkování, štiplavý zápach a chuť

Moje děti jsou půl roku staré, přisuzovaly nám D3, ačkoli neexistovaly žádné zvláštní důvody, ale bylo to lepší pro „lékaře“ vědět, koupil jsem je. Bereme to 3 dny, v min.10 po této recepci se objevila alergická reakce na peru a trochu na tváři. Možná proto, že je tam alkohol !? Složení není příliš jasné a má mnoho vedlejších účinků!.

Vzali si to po dobu 3 týdnů od měsíce, dítě bylo neklidné, plakalo, zácpy, dokud se po požití nevyvolilo zvracení. Přestala jsem dávat a další den moje dítě spalo téměř celou noc, stalo se mnohem klidnější a židle se usadila tři dny. Přešli jsme na Wigantol, všechno je v pořádku, v noci spíme 8 hodin, nedochází k zácpě, dítě je veselé a aktivní.

Výhody:
chutné, bezpečné
Nevýhody:
ne

Všem dětem se zpravidla doporučuje užívat prevenci AquaDetrimu nebo jakéhokoli jiného vitamínu D. AquaDetrim se vyrábí na vodní bázi, takže je nejbezpečnější. Existují přípravky na bázi oleje a alkoholu na bázi vitamínu D, ale s dávkováním je vše složitější. Například v jedné kapce oleje obsahuje nezbytnou dávku vitamínu D po celý měsíc. A v AquaDetrim je vše jednoduché. V jednu kapku přesně tak, jak to dítě potřebuje během dne. A i když namísto jedné kapky náhodně poklesnou dvě, nic strašného se nestane. Proto radí AquaDetrim všem, podle principu „to nebude horší“. Navíc je to sladké, chutné a děti si o to obvykle prosí samy.

Podle toho, jak rozumíte tomuto problému, se většina může bezpečně obejít bez dalšího vitamínu D. Ano, vitamin D je zodpovědný za výměnu vápníku a fosforu. S jeho nedostatkem je metabolismus nedostatečný a rozvíjí se křivice. U dětí, které se živí přirozeným krmením, se to nestane, protože u mléka se ukáže vše, co potřebujete. Proto dříve křivice zasáhly hlavně děti umělým krmením, protože je krmily rozvedeným kravským mlékem. Ale teď, když jsou všichni umělci krmeni směsí a nemají křivice. Ve vyspělých zemích se křivice vyvíjí pouze v jednom případě pro několik set tisíc lidí..

Musíte také vědět, že čím tmavší je pokožka osoby, tím více melaninu v ní je, tím horší je vitamín D. To znamená, že ruské děti s bílou pletí téměř nikdy takové problémy nemají, pouze pokud je vegetariánem, protože což je nejvíce vitamínu D v masu a mléce. Především je vitamín D červený. Obecně se věří, že pokud dáte svou tvář a ruce na slunce na 20 minut dvakrát týdně, pak je to dost. Vitamin D se rychle hromadí a nepotřebuje tolik. V létě, resp. AquaDetrim nepoužívejte.

Kromě toho, pokud se vám zdá, že vaše dítě má křivici, protože má křivé nohy nebo opotřebovanou zadní část hlavy, musíte si být vědomi, že taková diagnóza není prováděna okem. Pro diagnostiku se provádí rentgen kostí a krev se také daruje na koncentraci vitamínu D, vápníku a fosforu. Máme spoustu panikařujících matek, které jen trochu dělají svým dětem strašlivé diagnózy pro některé směšné symptomy a přetahují je k lékařům. Zdá se mi, že speciálně pro ně přišli s AquaDetrim. Nebude to od něj horší, brání se křivici, máma je klidná, dítě je šťastné pít sladké kapičky, méně pediatrické poptávky a výrobce AquaDetrim je zisk. Všichni jsou šťastní, všichni jsou v klidu.

Pokud se tedy velmi obáváte křivice a nedostatku vitaminu D, pak si nemyslete, ale odvážně si koupte AquaDetrim a klidně spejte, protože pokud ne z křivice, určitě vám to pomůže z nervů.

aquadetrim: uveďte nebo ne? pokud ano, kolik?

Vitamin D pro kojence je primárně řešením problému křivice, který vzniká v důsledku nedostatku vitaminu. Za zmínku stojí, že dítě dostává dostatečné množství vitamínu D s mateřským mlékem.

Zdroje vitamínu D pro kojence

Další zdroje produkce vitamínu je třeba zvážit v případech, kdy dítě žije v určitých klimatických podmínkách, které se vyznačují nízkým množstvím slunečního světla. K získání potřebné dávky vitamínu D denně potřebuje dítě jen 5 minut opalování, pokud je zcela svléknuto, a 20 minut, je-li oblečeno,.

Mladá matka může pomoci zajistit, aby bylo dítěti poskytnuto dostatek vitamínu D. Může tedy například zvýšit obsah vitamínu v mléce, které dítě krmí. Za tímto účelem obohacte svou stravu produkty obsahující vitamín D.

Význam vitamínu D pro kojence

Vitamin D pro kojence je nezbytný nejen pro tvorbu kostní tkáně, ale také pro zdraví tepen a ledvin.

Mezi příznaky nedostatku vitamínu D u kojenců patří zpoždění při uzavírání fontanelu a krčení v důsledku zpomalení mineralizace kostí. Diagnózu nedostatku vitaminu v těle dítěte lze provádět pouze na základě krevních testů.
Malým dětem se nedoporučuje dávat vitamínové komplexy, které by vyrovnaly nedostatek vitaminu D, protože tento vitamín vyžaduje správný výpočet dávky, což vyžaduje lékařský zásah. Rovněž je třeba mít na paměti, že nadměrné dávky mohou způsobit toxické účinky..

Aquadetrim (Vit D), vaše recenze.

Náš výběr

Ve snaze o ovulaci: folikulometrie

Doporučeno

První známky těhotenství. Ankety.

Sofya Sokolova publikovala článek v Příznaky těhotenství, 13. září 2019

Doporučeno

Wobenzym zvyšuje pravděpodobnost početí

Doporučeno

Gynekologická masáž - fantastický efekt?

Irina Shirokova publikovala článek v Gynekologii 19. září 2019

Doporučeno

AMG - hormon proti mullerům

Sofya Sokolova publikoval článek v Analýze a průzkumech, 22. září 2019

Doporučeno

Oblíbená témata

Zaslal: LaDanKa
Vytvořeno před 9 hodinami

Zaslal: nastasjjja
Vytvořeno před 17 hodinami

Zaslal: Наталия94
Vytvořeno před 9 hodinami

Zaslal: Mama_s_this_year
Vytvořeno před 15 hodinami

Autor: BeremenYulya
Vytvořeno před 6 hodinami

Zaslal: Yaroslavka2015
Vytvořeno před 7 hodinami

Zaslal: Натали28
Vytvořeno před 17 hodinami

Zaslal: AnechkaZH
Vytvořeno před 17 hodinami

Zaslal: Těhotná veverka
Vytvořeno před 7 hodinami

Zaslal: Мосик
Vytvořeno před 18 hodinami

O webu

Rychlé odkazy

Populární sekce

Materiály zveřejněné na našem webu slouží pouze pro informační účely a jsou určeny pro vzdělávací účely. Nepoužívejte je jako lékařská doporučení. Stanovení diagnózy a výběr léčebných metod zůstává výhradním právem vašeho lékaře!

Recenze Aquadetrim

Normalizuje metabolismus vápníku a fosforu. Latinský název: Aquadetrim. Výrobce: MEDANA PHARMA (Polsko).

Aquadetrim pro ženy a děti.

Aquadetrim doktorské recenze

Všichni lékaři jsou odborníky naší služby. Lékaři kontrolovali dokumenty.

Vitamin D 3

Aquadetrim je vodný roztok vitamínu D3, což je silný antirachitický faktor, který reguluje metabolismus vápníku a fosfátů, což přispívá ke správné mineralizaci kostí a správnému růstu kostry. Vitamin D3 také ovlivňuje fungování příštítných tělísek, podílí se na udržování svalového tonusu, na vedení nervových impulsů, ovlivňuje koagulační systém krve a formuje imunitu.

V současné době existují dva názory ohledně potřeby dalšího podávání vitaminu D3. Jednou z nich je, že při dostatečném trvání expozice člověka slunci nemusí tělo brát další dávky vitaminu. V současné době je toto hledisko aktivně vyšetřováno..

Jiný názor, potvrzený četnými klinickými studiemi, naznačuje celkový nedostatek a potřebu vitamínu D3.

Vzhledem k mnoha mezinárodním doporučením o potřebě vitamínu D3 u dětí používám tento lék ve své praxi.

Výzkum však stále pokračuje, je proto možné, že v dohledné budoucnosti budou stávající doporučení revidována.

Vstup je nutný, ale dávka musí být dodržena.

V současné době dochází ke zvyšování a šíření pojmu křivice.

Ve své praxi používám přípravek na bázi vápníku - aquadetrim. Aquadetrimový regulátor metabolismu vápníku a fosforu.

Droga je předepsána pro prevenci křivice u dětí od narození, ale přísně jedna kapka v období podzim-zima. V období aktivního slunce v létě lék ruším, je nutné vzít v úvahu užívání tohoto léku s umělým krmením (směs obsahuje vitamín D3).

Pro sebe jsem určil nedostatky tohoto léku, často jsem identifikoval předávkování aquadetrimem, významný počet vedlejších účinků. Rodiče si všímají nepříjemnosti dávkování, několik kapek může kapat najednou a pravidelné porušení dávky vede k předávkování lékem. V současné době hledám alternativu k této drogě.

Vitamín D

Vitamin D, rozpustný ve vodě. Plní funkce regulace vápníku a fosfátu, což je velmi důležité v prvních měsících dítěte. Mnoho lidí ví, že vitamin D je lék na křivici, a proto jsou všem novorozencům od měsíce starý tento lék předepisován pro prevenci.

Ujistěte se, že vitamín používáte u dětí ve věku jeden a dva roky, protože během této doby začíná tvorba trvalých zubů, pro které je potřeba vápník.

Přiřazení k osteoporóze a hypotyreóze. Lék je také předepsán pro těhotné ženy a je bezpečný a velmi účinný. Předepisuje se také ženám v menopauze, pokud existuje riziko osteoporózy..

Nezapomeňte sledovat dávku léku, protože při předávkování lékem existuje mnoho vedlejších účinků.

Slunce v kapkách!

Od 10. srpna 2017 je Aquadetrim jediným přípravkem vodného roztoku vitamínu D3 registrovaného v Rusku.

Výsledky multicentrické studie Rodnichok o nedostatku vitaminu D u malých dětí v Rusku ukázaly neuspokojivé výsledky. Například u dětí mladších 6 měsíců vykazují dvě z pěti dětí normální hladinu vitamínu D v biochemii krve. To je jen 39% dětí je normální. S věkem se potřeba zvyšuje a do tří let života má normální vitamín D pouze jedno z osmi dětí. Z hlediska procenta se získá pouze 13%. U ostatních dětí jsou zaznamenány křivky různé závažnosti, jakož i další poruchy metabolismu fosforu a vápníku..
Proto je tak důležité poskytnout dítěti další zdroj vitamínu D.

V praxi dětského lékaře předepisuji tento lék každému dítěti do tří let. Při používání je Aquadetrim velmi vhodný. Uvolňovací forma ve formě roztoku s dávkovací lahví vylučuje možnost předávkování. V jedné dávce je profylaktická dávka 1-2 kapky, v závislosti na věku dítěte.
Bylo také pozorováno, že Aquadetrim je lépe tolerován u předčasně narozených dětí ve srovnání s olejovým roztokem. To je způsobeno skutečností, že účinnost absorpce vodného roztoku je mnohem vyšší než účinnost olejového roztoku s nezralostí zažívacího systému; nebo v případě porušení gastrointestinálního traktu u starších dětí.

Při každodenní práci s malými dětmi se setkávám s běžnými mýty o přípravcích vitamínu D3. Například mnoho lidí věří, že fontanely se při užívání Aquadetrimu uzavírají rychleji - je to MÝT. Fontanely a stehy jsou nezbytné pouze v procesu porodu, pro správné chování hlavy přes porodní kanál. V procesu nezávislého života nemají fontanely a stehy žádnou funkční hodnotu. Uzavírají všechny děti různými způsoby. Včasné uzavření fontanel nevede ke vzniku neurologických abnormalit. Hlava poroste podle věku, bez ohledu na to, zda jsou fontanely uzavřené nebo ne. Ve skutečnosti se objem hlavy u dětí starších než 10 až 12 měsíců přidává ročně, aniž by došlo k vývoji odchylek v neurologickém stavu.

Mýtus je také rozšířený, že děti z rodin s nízkými příjmy jsou nemocné křivicí. Řeknu, že to kategoricky není. Pokud dítě nedostane správné množství aktivních her, nechodí na čerstvém vzduchu, nedovoleně jí (pravidelná strava každý den), nedostává dostatek bílkovinného jídla, pak na úrovni rodinného bohatství nezáleží.

Když shrnuji všechny výše uvedené, chci zdůraznit, že Aquadetrim je efektivní a bezpečný. Jeho použití zabraňuje rozvoji křivice a dalších metabolických poruch vápníku a fosforu..

Aquadetrim pro novorozence - cena, způsob aplikace, recenze

Přečtěte si také:

Mikrolaxie pro novorozence - návod, způsob použití, recenze

Glycerinové svíčky pro novorozence - návod, způsob použití, recenze

Elkar pro novorozence - návod k použití, recenze

Každá matka sní, že její dítě vyroste zdravé a silné. A za tímto účelem matky chodí na všechny triky, jako je ztuhnutí, plavání kojenců, vitamíny a další preventivní prostředky.

Jedním z prvních je, že dítě musí čelit v novém životě, je aquadetrim. Jsou to jeho dětští lékaři, kteří jsou předepisováni jako profylaxe v období podzim-zima nebo podle indikací.

Podívejme se, co je aquadetrim pro novorozence, jejichž recenze jsou velmi kontroverzní.

1. Složení a indikace k použití

Mnozí z vás si jistě pamatují, jak vás v dětství matky přiměly pít rybí olej - nepříjemný, ale velmi užitečný. Batole moderní generace jsou ušetřeny tento postup: aquadetrim nahradil rybí olej.

Zahrnuje colecalciferol nebo jinými slovy vitamín D3, pomocné složky jsou také přítomny:

  • benzylalkohol;
  • citronová kyselina;
  • sacharóza;
  • makrogol glyceryl ricinoleát;
  • příchutí anýzu;
  • dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného;
  • čištěná voda.

Aquadetrim pomáhá regulovat metabolismus vápníku a fosforu v těle, což přispívá k normalizaci metabolismu, posílení kostní tkáně a normálnímu růstu kostry. Minerály obsažené v jeho složení jsou prevence a léčba křivice, osteoporóza, regulace funkce myokardu, krevní koagulace a nervové vzrušení..

Jedná se o druh náhrady za sluneční světlo, které chybí právě v období podzim-zima.

2. Jak brát

Způsob aplikace je velmi vhodný, používá se uvnitř, před rozpuštěním v malém množství vody.

Při předepisování léku pediatr obvykle řekne, jak dítěti podávat aquadetrim. Nejčastěji je předepsána 1 kapka jednou denně, což je 500 IU vitamínu. Pokud jsou děti narozené včas předepsány lék po jednom měsíci, pak u předčasně narozených dětí, dvojčat a těch, kteří jsou ve špatných životních podmínkách, se doporučuje užívat tento lék od 7 do 10 dnů života. Jejich dávka se zvyšuje - 2-3 kapky každých 24 hodin.

Pro léčbu křivice se dávka přirozeně zvyšuje. V závislosti na závažnosti a snášenlivosti účinných látek může lékař předepsat 4-10 kapek za měsíc nebo půl. Nemoci podobné křivici se léčí ještě silnějším dávkováním - až 60 kapek denně. Trvání léčebného cyklu se také mění do jednoho a půl měsíce..

V žádném případě se lék, i přes zjevnou jednoduchost a neškodnost, nedoporučuje k samostatnému použití a musíte přísně dodržovat pokyny!

3. Vedlejší účinky

Tělo dítěte je bezbranné proti jakémukoli rušení, takže i závažné takové nežádoucí účinky se mohou objevit závažné nežádoucí účinky.

Jak zjistit, že jste zašli s léčivem příliš daleko a dítě mělo nadbytek vitamínu D (hypervitaminóza)?

  • snížená chuť k jídlu;
  • nevolnost, zvracení;
  • zácpa, průjem, polyurie;
  • byla tu obava;
  • hodně pije, ledvinové koliky;
  • bolest hlavy a svalů;
  • zhoršená funkce ledvin;
  • stupor, podrážděnost, náhlá změna nálady;
  • těžké hubnutí;
  • zvýšení tlaku;
  • kalcifikace krevních cév, ledvin a plic.

V případě takových příznaků je nutné léčbu okamžitě přestat užívat.

4. Kontraindikace

Existuje řada případů, ve kterých je zakázáno brát vitamín.

Kontraindikace při užívání aquadetrimu jsou následující:

  • nadbytek vitamínu D v těle a vápníku;
  • přítomnost urolitiázy;
  • sarcidóza (systémové zánětlivé onemocnění);
  • akutní a chronické onemocnění ledvin;
  • plicní tuberkulóza;
  • věk na měsíc.

5. Co říkají maminky?

Recenze matek o aquadetrimu lze nalézt velmi odlišně. Není divu, že všechny děti jsou odlišné, stejně jako případy použití.

Olga, 26 let:

Na naší klinice je Aquadetrim předepsán všem bez rozdílu. Nebyli jsme výjimkou. Začali brát 1 kapku, dítě se stalo podrážděným, stolička byla rozbitá, dcera v noci přestala spát a objevila se alergie. Šel jsem k lékaři a řekl, že dávka by měla být zvýšena na 2 kapky. Mučili další týden, příznaky se zhoršovaly. Teď se obecně bojím, že se budu blížit k Aquadetrimu, z nějakého důvodu naši lékaři nemluví o jeho nebezpečí.

Tatyana, 30 let:

Naše děti nejsou hračkou ani polem pro experimentování farmaceutů. Nejprve jsem si přečetl návod k použití a teprve poté jsem rozhodl, zda přínosy odpovídají všem rizikům. Ani jsem experimentoval.

Aigul, 24 let:

U dítěte jsem se velmi bál křiviček, zejména proto, že v naší oblasti není moc slunce. Mé ruce a nohy se potily, vlasy jsem si otřel o zadní část hlavy. Pediatr předepsal tři kapky najednou. Pili jsme celou zimu a jaro. Již při šestiměsíční schůzce lékař poznamenal, že příznaky křivice zmizely, všechno bylo normální. Lék je tedy velmi účinný a dobrý..

Cena aquadetrimu se pohybuje od 160 do 300 rublů. Vše záleží na vaší oblasti bydliště a lékárně. Vezměte na vědomí, že aquadetrim je na seznamu léčivých přípravků, které jsou zdarma poskytovány dětem do tří let! Z tohoto důvodu můžete bezpečně kontaktovat svého pediatra na předpis.

Další informace o křivicích a vitaminu D naleznete ve videu Dr. Komarovského:

Zůstaňte zdraví a nezapomeňte se přihlásit k odběru našich článků o blogu a sdílet užitečné materiály se svými přáteli na sociálních sítích.

AQUADETRIM

Klinická a farmakologická skupina

Účinná látka

Vypouštěcí forma, složení a balení

◊ Kapky pro orální podání ve formě bezbarvé, průhledné nebo lehce opalizující kapaliny s vůní anýzu.

1 ml
colecalciferol (vit. D 3)15 000 IU

Pomocné látky: makrogolglyceryl ricinoleát, sacharóza, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, ​​monohydrát kyseliny citronové, příchuť anýzu, benzylalkohol, čištěná voda.

10 ml - lahve z tmavého skla (1) se zátkou a kapátkem - balení z kartonu.
15 ml - lahve z tmavého skla (1) s kapátkovou zátkou - balení z kartonu.

farmaceutický účinek

Vitamin D 3 je aktivní antirachitický faktor. Nejdůležitější funkcí vitamínu D3 je regulovat metabolismus vápníku a fosfátů, což přispívá ke správné mineralizaci a růstu kostry.

Vitamin D 3 je přírodní forma vitamínu D, která se u lidí vytváří v kůži vystavením slunečnímu záření. Ve srovnání s vitamínem D 2 je o 25% aktivnější..

Vitamin D se váže na specifický receptor vitamínu D (VDR), který reguluje expresi mnoha genů, včetně genů iontového kanálu TRPV6 (zajišťuje absorpci vápníku ve střevech), CALB1 (calbindin; zajišťuje transport vápníku do krevního řečiště), BGLAP (osteokalcin; zajišťuje mineralizaci kostí) tkáňová a vápníková homeostáza), SPP1 (osteopontin; reguluje migraci osteoklastů), REN (renin; zajišťuje regulaci krevního tlaku, což je klíčový prvek RAAS), IGFBP (protein vázající protein růstového faktoru podobného inzulínu; zvyšuje účinek inzulínového růstového faktoru), FGF23 a FGFR23 ( fibroblasty 23; regulují hladiny vápníku, fosfátového aniontu, procesy dělení fibroblastových buněk), TGFB1 (transformující růstový faktor beta-1; reguluje buněčné dělení a diferenciaci osteocytů, chondrocytů, fibroblastů a keratinocytů), LRP2 (LDL receptor vázaný protein 2) ; zprostředkovává endocytózu lipoproteinů o nízké hustotě), INSR (inzulinový receptor na; poskytuje inzulinové účinky na jakýkoli typ buňky).

Colecalciferol hraje významnou roli v absorpci vápníku a fosfátu ve střevě, v transportu minerálních solí a v procesu kalcifikace kostí a také reguluje vylučování vápníku a fosfátu ledvinami..

Koncentrace vápenatých iontů v krvi určuje udržování svalového tonusu kosterních svalů, funkci myokardu, podporuje nervovou excitaci, reguluje proces koagulace krve.

Nedostatek vitamínu D v potravě, zhoršená absorpce, nedostatek vápníku a nedostatečná expozice slunci v období rychlého růstu dítěte vedou ke křivici, u dospělých - k osteomalacii mohou těhotné ženy pociťovat příznaky tetany, zhoršené procesy kalcifikace kostí novorozenců.

Zvýšená potřeba vitamínu D se vyskytuje u žen během menopauzy, protože se u nich často vyvine osteoporóza v důsledku hormonálních poruch.

Vitamin D má řadu tzv. Extra-kosterních účinků..

Vitamin D se podílí na fungování imunitního systému modulací hladin cytokinů a reguluje dělení T-pomocných lymfocytů a diferenciaci B-lymfocytů. Řada studií prokázala snížení incidence respiračních infekcí vitaminem D.

Vitamín D se ukázal jako důležitý prvek v homeostáze imunitního systému: předchází autoimunitním onemocněním (včetně diabetes mellitus 1. typu, roztroušené sklerózy, revmatoidní artritidy, zánětlivých střevních onemocnění).

Vitamin D má antiproliferativní a diferenciační účinky, které určují oncoprotektivní účinek vitamínu D. Je třeba poznamenat, že frekvence některých nádorů (rakovina prsu, rakovina tlustého střeva) se zvyšuje s nízkou hladinou vitamínu D v krvi..

Vitamin D se podílí na regulaci metabolismu uhlohydrátů a tuků tím, že ovlivňuje syntézu IRS1 (substrát 1 receptoru pro inzulín; účastní se na intracelulárních drahách signálu receptoru pro inzulín), IGF (růstový faktor podobný inzulínu; reguluje rovnováhu tukové a svalové tkáně), PPAR-5 (aktivovaný receptor) proliferátory peroxisomu, typ δ; podporuje zpracování nadbytečného cholesterolu).

Podle epidemiologických studií je deficit vitaminu D spojen s rizikem metabolických poruch (metabolický syndrom a diabetes typu 2).

Receptory vitaminu D a metabolizující enzymy jsou exprimovány v arteriálních cévách, srdci a téměř ve všech buňkách a tkáních souvisejících s patogenezí kardiovaskulárních chorob. Zvířecí modely vykazují antiaterosklerotický účinek, potlačování reninů a prevenci poškození myokardu a další. Nízké hladiny vitaminu D u lidí jsou spojeny s nepříznivými rizikovými faktory pro kardiovaskulární onemocnění, jako je diabetes mellitus, dyslipidémie, arteriální hypertenze, a jsou spojeny s rizikem kardiovaskulárních katastrof, včetně tahy.

Studie na experimentálních modelech Alzheimerovy choroby ukázaly, že vitamin D3 snížil akumulaci amyloidu v mozku a zlepšil kognitivní funkce. Neintervenční studie na lidech ukázaly, že výskyt demence a Alzheimerovy choroby se zvyšuje s nízkou hladinou vitamínu D a nízkým příjmem vitamínu D ve stravě. Ke snížení kognitivní funkce a výskytu Alzheimerovy choroby při nízkých hladinách vitamínu D došlo.

Nikdy nepodávejte Aquadetrim dětem.!

Ahoj milí čtenáři!
Moje dcera se narodila v polovině léta a první výlet k lékaři na klinice se konal koncem srpna. Na recepci pediatr předepsal vypít kapku denně Aquadetrim, jednoduše vitamín D, neboli vitamín D3. Bylo to na podzim, což znamenalo, že slunce nás bude potěšit stále méně svými paprsky a teplem, které přímo ovlivňují produkci vitamínu D v těle. Lékař vysvětlil důležitost užívání léku pro děti v tak citlivé době a vydal také brožuru s jeho popisem.
Mimochodem, po porodu jsem neměl dost adekvátnosti a bohužel jsem neměl dost mysli, abych si před nákupem přečetl názory lidí na takový životně důležitý lék. Zapůsobil jsem na návštěvu u lékaře a abych nevydělával křivice a další nepříjemné následky z nedostatku vitamínu D, rychle jsem si to objednal. A ona sama přišla k sobě již doma. Byl jsem z toho složení vyděšen.

Složení
1 ml roztoku (asi 30 kapek) obsahuje: účinná látka:
Cholecalciferol 15 000 IU
Pomocné látky:
Cremophor E1, sacharóza (250 mg), hydrogenfosforečnan sodný, kyselina citronová, příchuť anýzu, benzylalkohol (15 mg), čištěná voda.

Vážně? Alkohol dětem? Ano, v jakémkoli množství je třeba pochopit, že je nepřijatelné podávat léky, které obsahují alkohol! I jako konzervační prostředek jsem přesvědčen, že by měla existovat alternativa. Konec konců je benzylalkohol toxický a také zakázán v řadě zemí, jako je Austrálie, USA, Nový Zéland a také v zemích Evropské unie..
Ale ze všeho nejvíce jsem pobouřen, že se řešení jmenuje VODA a voda je na posledním místě:

Farmakokinetika
Vodný roztok vitamínu D3 je lépe absorbován než olejový roztok. U předčasně narozených dětí není dostatečná tvorba a vstup žluči do střeva, což narušuje vstřebávání vitamínů ve formě olejových roztoků..

A také o vedlejších účincích, k nimž někdy dochází v důsledku skutečnosti, že místo jedné kapky dvě kapky postupně klesaly a to stačí k předávkování. Aquadetrim má hrozný výdejní stojan.

Vedlejší efekty
Příznaky nadbytku vitamínu D: nevolnost, ztráta chuti k jídlu, zvracení, zácpa, sucho v ústech, slabost, polyurie, mentální poruchy, hubnutí, poruchy spánku, horečka, proteinurie, hyalinové válce, zvýšený obsah vápníku v krvi, kalcifikace krevních cév, ledvin nebo plic.
Když se objeví první příznaky hypervitaminózy D, doporučuje se léčivo zrušit, pokud je to možné, zabránit příjmu vápníku a začít užívat vitamíny C, A a B.
Jiné jevy: možné alergické reakce

Ve všech lécích jsou vedlejší účinky, ale po přečtení, jaké procento vedlejších účinků se vyskytuje na aquadetrimu, jsem na svém dítěti ne experimentoval.
Obecně si myslím, že se rozhodujete sami, jak se říká, ale našel jsem alternativu k Aquadetrimu - oleji na bázi vitamínu D3 - Wigantolu.

Droga je aquadetrim. Osobní zkušenost.

Chci psát, co jsem se setkal, možná moje zkušenost bude pro někoho užitečná.

Jako téměř všechny děti, můj syn, ve věku 1 měsíce, byl lékařem předepsán pít Aquadetrim, aby se zabránilo křivici - 1 kapka denně. Vždycky si dávám pozor na jakýkoli lék, ale moje bdělost se na chvilku vypnula a dala jsem synovi tuto drogu tak, jak má být (v létě se přirozeně udělala přestávka). A všechno bylo v pořádku, dokud nenastal čas, aby dítě trávilo potravu pro dospělé (předtím, než byl v GV). Někdy to snědl bez problémů a občas odmítl. Zpočátku mě to neobtěžovalo - myslel jsem, že je to stále malé. Uplynul ale čas a situace se nezměnila - dva dny můj syn normálně snědl, týden poté se mu z jakéhokoli jídla zvedl nos. Nemohl jsem ani hádat, o jaký problém jde, a myslel jsem si, že mám dítě

Tohle je celé předmluva a podstatou příspěvku je to, že lahvička s Aquadetrimem byla opět prázdná, požádal jsem svého manžela, aby zavolal do lékárny a koupil novou, a pomyslel jsem si: „Pusťte mě na internet, podívám se na recenze tohoto vitamínu“ ( Probudil jsem se po dlouhém hibernaci, mé ostražitosti k lékům)))) a když jsem začal číst recenze, litoval jsem, že jsem tento vitamin dal svému synovi na tak dlouhou dobu. Tam bylo mnoho smutných recenzí, pokud chcete, můžete se dívat a číst.

Samozřejmě jsem se rozhodl, že tuto drogu už nedám svému synovi. A co si myslíš ty? Od té doby uběhly asi dva měsíce a můj syn vyvinul chuť k jídlu, nyní žádá o jídlo a není jediný den, že nic nejí! Jsem si jist, že to byl Aquadetrim, který způsobil špatnou chuť k jídlu mého syna!

Aquadetrim dětské recenze

Je nám 6 měsíců. Padl na 5 měsíců 2 kapky aquadetrimu. Pediatr prošel obecným testem v moči a řekl, že chybí vitamin D. Zvýšili dávku na 3-4 kapky. Podle Sulkovichovy analýzy uplynulo za měsíc - stále toho nestačí, velmi se bojí křivice.

Slyšel jsem názor, že aquadetrim je falešný a nemá v něm smysl (mí přátelé, mimochodem, podle analýz také chybí vitamín D, jsou také aquadetrim). Jak lze aquadetrim nahradit pro kojence (jsme na HB)? Je možné dát rybí olej, jak to udělali naše matky a babičky? Nebo bych měl pít vitamíny sám? Nic nepiju.


*
Suzera
" o mně "
deník
Příspěvky: 464
Registrace: 09.24.10
MO - Volgograd

Danila 12.11.10

Dali jsme rybí olej, protože dětinsky klesl na aquadetrim. Všechno bylo v pořádku. A jedl s potěšením (i když můj přítel bude jíst jakoukoli bahno ze lžíce v rukou své matky)

Ale když rybí olej pije, a pak aplikovat na hrudník. včela. Jak potom smrděla


*
Suzera
" o mně "
deník
Příspěvky: 6841
Registrace: 14/14/11
Petrohrad

syn 2009
dcera 2014

Často používají rybí olej, ale nemusí dobře ovlivňovat trávení. Stává se však, že je vše v pořádku.

Aquadetrim je zcela normální lék. Bohužel neexistují žádné zaručené způsoby, jak absorbovat vápník. Všechno je velmi individuální..
Kromě vitamínových přípravků jsou užitečné i solária pod lampou (i když existují předčinné dávky).
Rozinky obsahují vápník, který se snadněji vstřebává než z mléka. Z tempa se nekolabuje - dekorace a kompoty jsou docela vhodné.

Bojí se - poraďte se s ortopedem, profesionálně hledají známky raných fází křivice =)

A vy sami - proč ne. K tomu chlápkovi samozřejmě přijde jen málo, ale vy sami budete celek, hodí se to

Možná je to můj philistinový roubík (ten předchozí je ze slov ortopedů), ale mnoho sloučenin se podílí na vstřebávání vápníku (tato skutečnost), respektive, v vitaminu D se můžete libovat s nulovým výsledkem v podobě vápníku, pokud něco jiného chybí.
V jižních oblastech jsou křivice mnohem méně běžné. Skutečnost identity. Můžete se pokusit znovu vytvořit podmínky. Víš co =) slunce? déle zůstat ve vzduchu? strava? něco takového

Upraveno: alisa_ 26. prosince 2011 12:25

Aquadetrim

Složení

Složení 1 ml kapek Aquadetrimu obsahuje 15 000 IU cholekalciferolu (vitamín D3).

Další složky: sacharóza, makrogol glyceryl ricinoleát, hydrogenfosforečnan sodný dodekahydrát, anýzová příchuť, monohydrát kyseliny citronové, benzylalkohol, voda.

Formulář vydání

Bezbarvé, transparentní kapky pro vnitřní použití s ​​anýzovým zápachem. 10 ml takových kapek v láhvi z tónovaného skla se zátkou ve formě kapátka, jedna láhev v krabici z lepenky.

farmaceutický účinek

Lék, který normalizuje metabolismus vápníku a fosforu.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Farmakodynamika

Vitamin D3 je dobře známý aktivní antirachitikum. Jeho nejdůležitější funkcí je regulace metabolismu fosfátů a vápníku - to stimuluje růst kostry a její mineralizaci.

Vitamin D3 je fyziologická forma jednoduchého vitamínu D, který je syntetizován sluncem u lidí v kůži. Má o 25% výraznější aktivitu ve srovnání s vitamínem D2.

Colecalciferol hraje důležitou roli v absorpci vápníku a fosfátů v trávicím traktu, v transportu solí, v procesech osifikace a vylučování fosfátů a vápníku v moči.

Přítomnost vápníku v krvi v požadovaných koncentracích je nezbytná pro udržení funkce myokardu, tonusu kosterního svalstva, procesů koagulace krve, vedení impulsu nervového vzrušení, fungování příštítných tělísek a fungování imunitního systému (ovlivňuje syntézu lymfokinů).

Nedostatek vitamínu D v příjmu potravy, narušení jeho absorpce, nedostatečné vystavení ultrafialovým paprskům a nedostatek vápníku během růstu dítěte často vede k křivici u dětí, u dospělých - ke změkčení kostní tkáně a u těhotných žen se mohou objevit známky tetanu a zhoršená kalcifikace kostní tkáně novorozenci.

Farmakokinetika

Po užití colecalciferolu se aktivně vstřebává ze střeva. Podstupuje transformaci v játrech a ledvinách. Proniká placentou a během laktace je schopen vyniknout. Hromadí se v těle. Eliminační poločas dosahuje několika dnů. Vylučuje se ledvinami v malém množství, hlavní část se vylučuje žlučí.

Indikace pro použití

Prevence a léčba:

  • křivice a nemoci podobné křivici;
  • nedostatek vitamínu D;
  • hypokalcemická tetanie;
  • osteopatie metabolického původu (hypoparatyreóza a pseudohypoparatyreóza);
  • osteomalacie;
  • léčba osteoporózy (jako součást vícesložkové terapie).

Kontraindikace

  • hyperkalcemie;
  • hypervitaminóza D;
  • selhání ledvin;
  • hyperkalciurie;
  • sarkoidóza;
  • urolitiáza;
  • nemoc ledvin
  • věk méně než 4 týdny;
  • aktivní plicní tuberkulóza;
  • přecitlivělost na složky léku (zejména na benzylalkohol nebo vitamín D3).

S opatrností je nutné používat tento lék u pacientů ve stavu imobilizace, během těhotenství a laktace, při užívání srdečních glykosidů, thiazidů, u kojenců (pokud jsou od narození odhaleny malé velikosti předních chrámů).

Vedlejší efekty

Příznaky nadbytku vitamínu D: nevolnost, ztráta chuti k jídlu, zvracení, zácpa, sucho v ústech, slabost, polyurie, duševní choroba, ztráta hmotnosti, poruchy spánku, horečka, proteinurie, hyalinové válce, zvýšený obsah vápníku v krvi, kalcifikace krevních cév, ledvin nebo plíce.

Když se objeví první příznaky hypervitaminózy D, doporučuje se léčivo zrušit, pokud je to možné, zabránit příjmu vápníku a začít užívat vitamíny C, A a B.

Aquadetrim, návod k použití (způsob a dávkování)

Návod k použití Aquadetrim doporučuje nastavit dávku individuálně, s přihlédnutím k hodnotám vitaminu D3 tvořenému z vitamínu D, který pacient obdrží jako součást jídla. Produkt se rozpustí v 1 polévkové lžíci vody. Jedna kapka Aquadetrimu obsahuje 500 IU cholekalciferolu.

Pro prevenci novorozenců od čtvrtého týdne života až do tří let se lék předepisuje jednou nebo dvěma kapkami denně a dvojčaty, předčasně narozenými dětmi a dětmi v nepříznivých podmínkách - třemi kapkami denně. V létě lze dávku snížit na jednu kapku denně..

Těhotným ženám je předepsána jedna kapka denně na celé těhotenství nebo dvě kapky denně, počínaje šestým až sedmým měsícem těhotenství. Postmenopauzálním ženám je předepsána jedna nebo dvě kapky denně.

Pro léčbu křivice je léčivo předepisováno denně až 10 kapek denně po dobu jednoho měsíce, v závislosti na závažnosti křivice a klinické variantě nemoci. Současně by měl být sledován stav pacienta a ukazatele biochemického krevního testu (hladina fosforu, vápníku, alkalické fosfatázy v krvi a moči). Počáteční dávka je 4 kapky denně po dobu pěti dnů, po této době může být dávka s dobrou tolerancí zvýšena na individuální terapeutika (až 6 kapek denně). 10 kapek denně je předepsáno pouze s výraznými změnami v kostní tkáni. V případě potřeby můžete léčbu opakovat se svolením lékaře po týdenní přestávce. Léčba by měla pokračovat, dokud se neobjeví jasný klinický účinek, a následně přepnout na profylaktické dávkování..

Při léčbě nemocí podobných rachitidám je předepsáno 40–60 kapek denně v závislosti na hmotnosti, věku a závažnosti stavu pod kontrolou krve a moči. Průběh léčby je 4-6 týdnů.

Při léčbě postmenopauzální osteoporózy se lék užívá jednou nebo dvěma kapkami denně.

Předávkovat

Příznaky předávkování u dítěte se neliší od příznaků u dospělých a jsou charakterizovány snížením chuti k jídlu, zvracením, průjmem, nevolností, zácpou, žízní, úzkostí, polyurií, střevní kolikou.

Bolest svalů, hlavy a kloubů, stupor, mentální poruchy, deprese, ataxie, úbytek hmotnosti jsou také docela běžné příznaky. Možný vývoj poškození ledvin s erytrocyturií, albuminurií a polyurií, hypostenurií, zvýšeným úbytkem draslíku, nokturií a zvýšeným tlakem.

Ve zvláště závažných případech se může objevit zákal rohovky, zánět duhovky nebo otok zrakového nervu, tvorba zubního kamene v ledvinách, kalcifikace tkání a orgánů, cholestatická žloutenka..

Léčba: přestaňte užívat lék. Doporučují brát velké množství kapaliny. V případě potřeby - hospitalizace pacienta.

Interakce

Při kombinaci s rifampicinem, antiepileptiky, kolestiraminem, absorpce colecalciferolu klesá.

Při kombinaci s thiazidovými diuretiky se zvyšuje riziko hyperkalcémie.

Společné použití se srdečními glykosidy stimuluje jejich toxický účinek..

Podmínky prodeje

Podmínky skladování

Udržujte mimo dosah dětí. Skladujte při teplotách do 25 stupňů.

Skladovatelnost

speciální instrukce

Při předepisování je třeba zvážit příjem vitamínu D v těle se všemi možnými zdroji.

Při použití léku k léčbě je nutné pravidelně sledovat koncentraci vápníku v moči a plazmě.